trešdiena, 2011. gada 28. septembris

Raugoties atvasaras saulē...


Septembra beigās vējš patīkami plivina matus, saulīte joprojām vēl iesilda ķermeni, visu dzīvo dabu, daba pārģērbjas rudens krāsu svārkos, katram svārkam piespraužot īpašu rotu. Naktīs vēsi, dienās silti, reizēm klīst lietus mākonis, kā īslaicīga duša atvasaras dienām.
Pilsētas skvērā uz tikšanos steidz pretim viens otram dažādi ieinteresēti cilvēki - vienam vēsi, otram silti. Kāds vecumdienās slaids un lokans citu acīm apbrīnots, apjūsmots no ļaužu baltās skaudības. Citam "trešā kāja" līdzi un nesot knapi notur savu pašizaudzēto "ķirbi ar vītušo stīgu". Raibu raibais skats brīņišķi krāsainajā rudens dienā saulstaru glāstos skatāms. Rudens ir brīņišķīgs ar katra cilvēka savas dzīves izvērtējumu, ar savu krāsu paleti un ražas arodiem. Rudens ir adaptācijas laiks cilvēkā pārejā no vasaras uz rudens norisēm, kā arī dabā. Cik esi ieguldījis savā veselībā, kā sēklu sējis zemē pavasarī, ravējis, laistījis, rušinājis, mēslojis - tādu ražu rudenī ņēmis, tādu smuidrumu un lokanību saglabājis vecumdienās prāta skaidrībā kopš jaunības.
Bagātam cilvēkam mugurkauls, kā amortizators, neļauj galvai iekrist pakaļā, ir pabarots pats un rūpējas, lai pilnvērtīgi būtu paēdusi visa saime. Kā ozols kuplo saime , no ozolzīles pārtopot izturīgā vērtībā, mīlestībā, labklājībā, veseli dzīvo ilgu mūžu. Bagāts cilvēks domā vispirms par sevi, lai veiksme Dieva svētībā vienmēr būtu kopā ar pašu un viņa ģimeni.
Rudentiņš bagāts vīrs, dzersim kāzās šoruden... Lai kāzas svinētu rudenim ir jābūt veselam un par to rūpējas imūnā sistēma. Veiksmi visiem!