sestdiena, 2012. gada 17. novembris

Ko darīt, ja tas viss nav tā?

Jādodas uz Gulbja laboratoriju veikt analīzes asinīs, kā arī urīnā.
* Ja amilāzes analīze ir lielāka par normu, tas norāda uz hronisku  pankreatītu. Ja mazāka par normu, tas ir ļoti slikti, tad 100% vēzis.
Aizkuņģis izstrādā visus fermentus, lai pārstrādātos noēstā barība, līdzsvarā strādātu viss organisms. Ja neizstrādā fermentus, tad noēstais kumoss piešlako organismu; gremošanas traktā ēdiens pūst, elpa smird, uzpūšas vēders, sākas vēzis.
* Amilāze sašķeļ ogļhidrātus.
* Lipāze sašķeļ taukus.
* Tripsīns sašķeļ olbaltumvielas.
Viss, ko ēdam, cirkulē asinīs. Tā ir mūsu dzīvība. Kad fermenti pietiekoši labi sašķēluši noēsto barību, mūsu asinis, veiksmīgi pabarojot katru šūnu, nes mūsos enerģiju.
* Cukura līmenis jāpārbauda!
Ja cilvēks dienā guļ un nevar piecelties ( 3.2 cukurs asinīs - tas ir maz, pie 2.8 jau smadzeņu koma un tie nav joki) norāda uz pazeminātu cukura līmeni asinīs. 3.5 - norma, ja vairāk par 5.5 vajag pārbaudīt * HbATC un * insulīnu.
Aknas nesāp? Veicot * ASAT
                                  * ALAT analīzes un tās neatbilst normai?
TĀS RUNĀ PAR DZIĻU PATALOĢIJU AIZKUŅĢA DZIEDZERĪ.
Daudziem cilvēkiem ir žultspūšļa problēmas, palielināts svars, kad ēdam gaļu, sieru un nav nepiesātinātās taukskābes un neēdam lecitīnu, veidojas kristāli asinīs.
Lecitīns, fosfolipīdi izved no asinīm holesterīnu. Tāpēc lietojam BIOKALCIJU 1 paciņu dienā!
Ja holesterīns augsts asinīs, tad tas pats arī žultspūslī. Un ja neēdam - nelietojam uzturā vit.C, vit. E , tad smiltis, akmeņi būs klāt jau nedēļas laikā. Kad slikti noplūst žults, tur veidojas smiltis, akmeņi, ja 1000 mg dienā lecitīnu dzersi 9 mēnešus - izšķīdināsi akmeņus.
Ja blīvi veidojumi, cistas, sievietei žultspūslī bieza žults, akmeņi, infekcijas, tad visdrošākais variants pārbaudīt asinis uz parazītiem INFEKCIJAS SLIMNĪCĀ. Negribi lieki maksāt 20 - 30 ls? Mājās dzīvo draugi suņi, kaķi? Tad jāiet uz aptieku pēc VERMOX - MEBENIDAZOLU, sanāks izdevīgāk, un to izdzer 3 dienās! Tā ir ķīmija, kura nosit visus parazītus. Pēc tam var sākt lietot KORDICEPSU.
Bērni ko ēd? Gaļa, kukurūza, pupas, rīsi, veido akmeņus. Tāpēc 1 ēdamkaroti dienā olīveļļas jāizdzer! Sēru saturošās skābes; ķiploki, sīpoli, ķiploku eļļa var pievienot pie biezpiena.
Pāris pilieni mentola eļļas sadala holesterīnu un akmeņus. Ja žults strādā labi, tā izved holesterīnu un sadala taukus. Ja nav pietiekoša žults izstrāde, tad vit,D no olas neizvelkas, kā arī vitamīni kapsulās organismā NEUZSŪKSIES!
Bērniem tuvredzība - brilles ar +, vecākiem cilvēkiem tālredzība - brilles ar -, kā arī katarakta veidojas, slikta redze, sausa āda, osteoporoze progresē tikai tāpēc, KA NAV PIETIEKÕŠI ŽULTS IZTSTRĀDE.
Ja žultspūslis nav? Vajag labi pabarot aknu, lai tecētu žults, ēst mazām porcijām ik pēc 2 stundām. Taukus lietot mazāk un ar zaļumiem ēšanas laikā, žultsdzenošās tējas, kā arī piparmētru tēju, ķiploku eļļu.
Ja pietrūkst vit.K? Asiņo smaganas, plīst asinsvadi uz kājām, gūžām.
Pietrūkst vit.F? Rodas dažādas alerģijas.
Ēšanas laikā ķiploku eļļu vai lecitīnu (pulverī) - šķidrāku žulti dara. Ja ēdienreizē ir kāds vieglāk sagremojams produkts, tad nevajag. Ja ir kaut kas smagāk gremojams - gaļa, tad vajag lietot ķiploku eļļu vai lecitīnu.
Ja nav žults, tad organismā pietiekoši neuzsūcas arī magnijs,varš, cinks, selēns, mangāns.
Varš 2 - 3 mg dienā atbild par šūnas elpošanu, par ādas pigmentāciju (VITILIGO), vecīgi savītusi, ļengani nokarājusies āda, "veciem" bērniem genētiski varš neuzsūcas - var iestāties nāve.
Kur sastopams?
Graudos, Dateļu sīrupā,Lecitīna pulveris ar kalciju, biokalcijs cukura līmeņa līdzsvaram - visi komponenti aizkuņģa dziedzera darbībai.
Cinku Eiropā atļauj 25 mg dienā lietot.
 "TIENS" biocinks ir ideāls variants!
Ja pietrūkst cinks organismā, tas atsaucas uz aizkuņģa dziedzeri, slikti strādā DNK, limfocīttu aktivitāte samazinās, kad apkārtnē klīst vīrusi - vajag cinku (antioksidants).
Ja izkrīt mati? Cinku!
Vistas aklums? Cinku!
Garšas zudums? Cinku!
 Uz nagiem balti punkti plaukst, balti plankumi? Trūkst cinks organismā.
Selēns, antikancerogēnais elements, REGULĒ tiroksīna izstrādi vairogdziedzerī. Ja "sēdi" uz ūdens un nezaudē ne gramu no sava svara, vajag lietot selēnu.
Cik ilgi lietot?
1 mēnesi  lieto un 1 mēnesi pārtrauc, vai 2 mēnešus lietot un 2 mēnešus pārtraukums, citādi, ja liels selēna uzkrājums organismā, šūnai nāk par sliktu. Atceries! Kas par daudz, tas par skādi! Brazīlijas riekstos selēns, pietiekot dienā noēst 4 riekstus.
Ja pietrūkst mangāns, rodas izmaiņas psihē, krakšķ locītavas, vāji saistaudi.
Mangāns ir Spirulīnā, Dateļu sīrupā.
Žults izstrādei:
Uzturā lieto ķirbi, gurķi, redīsus, kāļus.
45 minūtes - 1 stundu pirms ēšanas dzeram antilipīdu tēju, slaiduma tēju.
Daidžest 2 tabletes pēc ēšanas 3 reizes dienā holesterīna apmaiņai aknās.
Vakarā 3 kapsulas hitozānu, savāks vienkopus pa dienu izdzīto holesterīnu.
Aknu funkcijas normalizēšanai:
1. Biokalcijs cukura līmeņa līdzsvaram izšķīdināt ūdenī, 30 minūtes pirms ēšanas izdzert, labāk iedarbojas uz aizkuņģi.
2. Holikāns 30 minūtes pirms ēšanas uzdzerot maz ūdens.
3. Omega 3 kopā ar ēdienu 3 reizes dienā.
4. Ļoti labi kopā ar ēdienu Saņ Gao kapsulas.
Aizkuņģa dziedzera darbībai:
1. Kordiceps pec shēmas;
    2 kapsulas 30 minūtes pirms ēšanas ar siltu ūdeni izdzert, 7 dienas,
    3 kapsulas---------------------------------------------, 10 dienas,
    4 kapsulas---------------------------------------------, 14 dienas.
2. Daidžests 2 tabletes 2 reizes dienā no rīta un vakarā.
3. Antilipīdu tēja siltu pirms ēšanas.
 Kurss 1 mēnesis.
2. posms.
1. Biokalcijs cukura līmeņa līdzsvaram 30 minūtes pirms ēšanas.
2. Holikāns 1 kapsula 3 reizes dienā.
3. Skudru pulveris + selēns ļoti labi ēšanas laikā.
Cik vari atļauties, tik arī ēd; 1 kapsula 3 reizes dienā vai arī 5 kapsulas 3 reizes dienā.
Vingrojums aknām:
Rokas gar sāniem, uz ieelpu ceļam uz augšu virs galvas iztaisnojot rokas un pirkstus" sakabinot" kopā, plaukstu pavēršam augšup, stingri, taisni stiepjam augšā, un pie izelpas, rokas nolaižam gar sāniem sākuma stāvoklī. Un tā vairākas reizes veicam vingrojumu.
Efektīgi iedarbojas SCEK- ierīce enerģijai un asinsritei pielietojums; sēžot, stāvot, guļot uz sāniem kreisajiem un labajiem uz platformas, kā arī uz vēdera. Laba asinsrite nodrošina labu veselību.
Veselībā, pēc krietni padarīto darbu, Dieva svētībā klājam veselīgu svētku galdu.
Goldā maizi, apkort goldam pilnu saimi!
Dievs svētī Tavu azaidu!
Priecīgus Latvijas svētkus!!

svētdiena, 2012. gada 11. novembris

Kas notiek gremošanas traktā?

Tievā zarna un aizkuņģa dziedzeris





Aizkuņģa dziedzeris ir garens dziedzeris, kas novietots tieši zem kuņģa. Katru dienu tas izdala apmēram 0,5 l sulas, kura satur enzīmus, kas šķeļ visas uzturvielas - ogļhidrātus(amilāze), olbaltumvielas (tripsīns) un taukus (lipāze).
Zarnas ir garākā gremošanas sistēmas daļa. Ir tievā un resnā zarna.No kuņģa barības putriņa nonāk divpadsmit pirkstu zarnā (tievās zarnas sākumdaļa), kurā ieplūst aizkuņģa dziedzera sula un žults. Divpadsmit pirkstu zarna savu nosaukumu ir ieguvusi tāpēc, ka tās garums ir vienāds ar 12 rādītājpirkstu platumu.


Tievā zarna ir visgarākais gremošanas sistēmas nodalījums. Pieaugušam cilvēkam tievā zarna ir 6 - 7 m gara. Tievajā zarnā izdalās zarnu sula. Šī sula palīdz šķelt visas uzturvielas. Ogļhidrāti tiek sašķelti līdz glikozei, bet olbaltumvielas sadalītas līdz aminoskābēm. Taukus šķelšanai palīdz sagatavot aknu izstrādātā žults. Vispirms žults uzkrājas žultspūslī, pēc tam ieplūst divpadsmit pirkstu zarnā. Žults ietekmē tauki pārvēršas emulsijā - sīkās tauku lodītēs, un tiem labāk piekļūst gremošanas enzīmi. Taukiem šķeļoties, rodas glicerīns un taukskābes.
Zarnu bārkstiņas mikroskopā
Tievajai zarnai ir nozīme ne tikai barības vielu šķelšanā, bet arī uzsūkšanā. Zarnas kopējā virsma ir ļoti liela, jo tās siena veido krokas, bet gļotādai ir sīki izaugumi - zarnu bārkstiņas. Katrā bārkstiņā ir kapilāri un limfkapilāri. Glikoze un aminoskābes no tievās zarnas uzsūcas kapilāros, bet aminoskābes - limfkapilāros.
Tievajai zarnai ir nozīme ne tikai barības vielu šķelšanā, bet arī uzsūkšanā. Zarnas kopējā virsma ir ļoti liela, jo tās siena veido krokas, bet gļotādai ir sīki izaugumi - zarnu bārkstiņas. Katrā bārkstiņā ir kapilāri un limfkapilāri. Glikoze un aminoskābes no tievās zarnas uzsūcas kapilāros, bet aminoskābes - limfkapilāros.
Zarnu nūjiņas elektronu mikroskopā



P.S. Orgānu iekšējā darbība- kārtība, kas tur no- tiek  ar  mūsu noēsto kumosu,
 ieskatījos uzdevumi.lv, lai jūs redzētu vizuāli savu
paveikto darbu vasarā tievās zarnas aktivitātes
laikā un atvasarā, zemes elementa aktivitātes laikā,
kas arī ir pamatu pamats absolūtai veselībai, rūpes
par kuņģi, aizkuņģi un liesu visa gada garumā. Kas
jādara, ja kaut kas nav tā? Par to nākošajā reizē.
Tievajā un resnajā zarnā mīt cilvēkam derīgas baktērijas - zarnu nūjiņas. Tās izdala enzīmus, kuri veicina gremošanu un sintezē  B grupas vitamīnus, kas nepieciešami normālai vielmaiņai. Zarnu nūjiņas arī nomāc zarnās esošo kaitīgo pūšanas un rūgšanas mikroorganismu darbību.
Ja cilvēks uzņem bojātu uzturu vai arī ilgstoši lieto antibiotikas, tiek traucēta zarnu nūjiņu vairošanās un to vietā stājas kaitīgi mikroorganismi. Rodas disbakterioze. Tās laikā zarnās pastiprināti veidojas gāzes.