sestdiena, 2013. gada 16. marts

Tīrīšanas darbi pavasarī.


Cilvēks ir dīvaina radība. Viņš mīl visu tīrīt un kārtot, bet savu organismu slinko savest kārtībā. Viņš vienkārši par to negrib neko zināt, jo visu apkārtnē uzskata par augstāko vērtību neapzinoties sevī, ka VISAUGSTĀKĀ VĒRTĪBA IR VESELĪBA.
Jaunavas gaida savus prinčus uz balta zirga jājam, citiem visu mūžu jāsteidz atdot kredīti, stresi, stresi nemitīgie par kaut ko nesasniegto, u.t.t.
Atceries! Dievs dzīvi nedod uz kredīta. Viss sākas no 5.Dieva baušļa "Tev nebūs nokaut!" pareizas izpratnes, attieksmes pašam pret sevi, savu veselību, pret uztura pielietojumu ikdienā.
Tavs vēders ir fundaments tavam mūžam - īsam vai garam, kalve veiksmēm vai neveiksmēm, laimei vai ciešanām.
Senā zinātne par cilvēka veselību "Ajūrvēda" vēsta, ka slikta gremošana ir galvenais slimību avots, bet laba - veselības ķīla.
Jau sen senos laikos lasāma pasaka bija par saimnieku un kalpu. Viens saimnieks deva kalpam dzert krietni daudz ūdens pirms ēšanas, lai mazāk ēstu kalps, otrs - pēc ēšanas. Kurš variants būtu pareizākais veselības labā? Protams - pirms ēšanas! Tad arī nebūs lieku vēdera problēmu, aizcietējumu.
Šķidrums jālieto vismaz 30 minūtes pirms ēšanas. Nedrīkst dzert tūlīt pēc ēšanas, vismaz stunda jānogaida.
Piens nav dzēriens, bet ēdiens. Ieteicams lietot atsevišķi vienu pašu.
Augļu sulas, dārzeņu sulas, kompotu dzer pirms ēšanas.
Resnā zarna ir organisma krāsns, veselības pamats. Ja resnajā zarnā veidojas katlakmens, tad arī attiecīgi;
vairogdziedzera, aknu, sirds un plaušu, kuņģa, nieru, urīnpūšļa un prostatas dziedzera slimības. Vai resnās zarnas gļotāda kvalitatīvi pilda savas funkcijas, var pārliecināties iedzerot 1 - 3 ēdamkarotes biešu sulas. Ja galda biešu sula tik viegli nokrāso urīnu, tad tikpat viegli caur šīm sieniņām izkļūst arī toksīni un sāk cirkulēt pa visu organismu.
Kad cilvēks pārēdas un nespēj visus produktus asimilēt, tad daļa barības pūst. Sklerozes, artrīta, vēža aizsākums rodas resnajā zarnā. Melnu aplikuma veidošanās uz zobiem liecina, ka organismā pelējums, deģenerējusies resnās zarnas gļotāda un organismā nepietiek vit.A. Ja iztīra resno zarnu - apgāde ar vit.A normalizējas.
Vieta, kur tievā zarna pāriet resnajā zarnā, baro aizdegunes gļotādu, augšupejosais izliekums - bronhus, liesu, aizkuņģa dziedzeri
Sigmai līdzīgs zarnu izliekums - olnīcas, urīnpūsli, dzimumorgāni.
Attīri resno zarnu - elpa nesmirdēs!
No gaļas lietošanas uzturā smird kājas.
Ja pēc svaigu kāpostu sulas iedzeršanas vēderā izveidojas daudz gāzes vai jūtams citāda veida nemiers, tas nozīmē, ka zarnu trakts ir piesārņots.
Sulas jādzer pirms ēšanas - novērsīs gāzu veidošanos. Ja dikti uzpūsts  - caurejas līdzeklis vāja kumelīšu tēja, diļļu sēklu tēja līdzēs.
Vēdera izejai jābūt regulārai. Ideāli 1 -2 stundas  pēc katras galvenās ēdienreizes. Jābūt viendabīgai pastai desiņu formā bez smakas un podam jāpaliek tīram (nedrīkst pielipt pie poda). Defekācijai jānotiek viegli, vienā momentā. Pēc smakas tualetē var secināt par resnās zarnas pareizu vai nepareizu darbību.
Zarnu trakts ir ieinteresēts attīrīties - laikus apsēsties uz poda. Trīs galvenie iemesli resnās zarnas darbības traucējumiem;
1. Mehānisks - asinsrites traucējumi zarnu sieniņās,
2. Rūgšanas- pūšanas procesi slikto baktēriju ietekmē,
3.Zarnu trakta motorikas traucējumi - pavājināta darbība.
Siltums atjauno asinsriti! Vēdera masāža un miostimulācija atjauno zarnu trakta tonusu. Efektīgi palīgi piecmagnētu vibrācijas sildošā josta un SCEK vibrācijas platforma.
Pēc Austumu kalendāra (mēs strādājam ar sevi pēc Austrumu metodes), no 16. februāra līdz 30.aprīlim ir maksimālais aknu aktivitātes laiks, tāpēc, pirms aknu tīrīšanas (rudenī un pavasarī)obligāti tīram resno zarnu! Antilipīdu tēja, dubultā celuloze, daidžest tabletes un FOS sīrups labai mikroflorai būs īstie produkti resnās zarnas labai tīrīšanai. Ar resnās zarnas  tīrīšanu atvieglosim aknu darbību, veiksmīgāku aknu tīrīšanu, saglabājam LABU IMUNITĀTI, kas ir vairogs pret nelūgtajiem svešiniekiem organismā.Citi ļaudis šo darbu ir izdarījuši jau februārī. Ja Tu neesi izdarījis, tad ir tāds teiciens: "Labāk vēlāk, nekā nekad!"Pirms Lieldienām gavēņa laiks - attīrīšanās laiks, ne tikai fiziski, arī garīgā attīrīšanās - pārdomu laiks.
Ir tūkstošiem slimību, bet veselība viena! Sargā savu veselību katru brīdi, katru dienu un Dievs svētīs TEVI!