otrdiena, 2010. gada 26. janvāris

Pieci zemes elementi.


Lai sekmīgi strādātu pie sava organisma atveseļošanas un tā fiziskās pašsajūtas tonusa uzturēšanu,  būs jāseko nevien orgānu bioloģiski aktīvajiem darbības laikiem diennakts stundās, bet arī jācenšas ievērot bioloģiskos laika ritmus barojot un stiprinot attiecīgajā laika sezonā orgānu, kura darbības laiks atbilst konkŗētajam periodam. Ja ziemas laikā esat labi apģērbts siltā kažokā, bet jūsu kājas ir apautas sportiskās čībiņās vai glaunās kurpēs, kas paredzētas ir vasaras vai rudens sezonai, tad nevarētu uz jums skatīties, kā uz prātīgu cilvēku. Tā arī mēs lielākā daļa cilvēku barojam savu organismu neatbilstoši attiecīgajam gadalaikam un izauklējam tādā veidā sev nevajadzīgas slimības ar kurām lielīgi ejam pie ārstiem, pērkam šokolādes kastes ārstiem gribēdami pieglausties pie viņa viszinības cerībā, ka viņa viszinība jūs izārstēs. Protams tabletes jau viņš jums izrakstīs kaut kādas, tikai vai tās palīdzēs izmainīt jūsu ikdienā nepareizo attieksmi pret savu organismu? Gudrais ratus taisa ziemā un kamanas gatavo vasarā, tāpat sava organisma spēku, tā pretestību pret vīrusiem mēs sagatavojam savlaicīgi ēdot gadalaikam atbilstošu pārtiku un bioloģiski aktīvās pārtikas vielas. Lai saprastu labāk, kādā gadalaikā mums pievērst uzmanību vairāk atsevišķam orgānam  ir jāzin 5 zemes stihiju darbība, no kurām katra atbilst savam orgānam un cauru gadu jāseko šim elementārajam laika ritmu ciklam. Jebkurā gadījumā ir jāatkārtojas, ka visu pirms ir jāveic organisma attīrīšana, "nebūs nekādas jēgas, liet jaunu vīnu vecā maisā", ja mēs sāksim ēst BAV sirds stiprināšanai visu pirms, tāpēc vislabākais laiks veikt attīrīšanu ir rudens (resnās zarnas) sezonā vai arī pavasarī, kad ir aktīvais aknu darbības laiks. Bet par to stāstīšu atsevišķi jau nākamajās nodaļās, kad pieskarsimies klāt "TIENS" produkcijas īpašībām un tās iedarbību uz orgāniem. Ja jūsu veselība nav kārtībā, tad jūs vienkārši dzīvojat pretēji dabas ieliktajai kārtībai un šo kārtību varat sakārtot tikai paši ejot soli pa solim dabas ieliktajā ciklā pretī stiprai veselībai sekojot austrumu zvaigznei.


1. Radošais cikls – kustība pulksteņrādītāja virzienā - katra stihija rada nākamo: Ūdens "baro" Koku; Koks "rada" Uguni, pēc Uguns "paliek" Zeme un tās dzīlēs "piedzimst" Metāls, Metāls kūstot līdzinās Ūdenim.
Radošais cikls
2. Kontrolējošais cikls - kustība zvaigznes veidā - katra stihija kontrolē nākamo: Ūdens apdzēš Uguni, Uguns izkausē Metālu, Metāls cērt Koku, Koka saknes posta Zemi, Zeme saduļķo Ūdeni.
Kontrolējošais cikls
3. Vājinošais cikls - kustība pretēji pulksteņrādītāja virzienam - katra stihija vājina nākamo:
Vājinošais cikls





KoksUgunsZemeMetālsŪdens
Hieroglifs, piniņ 木, mù火, huŏ土, tŭ金, jīn水, shuĭ
Virziens Austrumi Dienvidi Centrs Rietumi Ziemeļi
Gadalaiks Pavasaris Vasara Starpsezona Rudens Ziema
Dabas parādībasVējš Karstums Mitrums Sausums Aukstums
Pārvēršanās Dzimšana Augšana Attīstība Uzkrāšana Glabāšana
Diennakts laiksRīts Pusdiena Vakars Riets Pusnakts
Krāsa Zaļš Sarkans Dzeltens Balts Melns
Garša Skābs Rūgts Salds Ass Sāļš
Jūtas Naids Prieks Domīgums Skumjas Bailes
Blīvais orgāns Aknas Sirds Liesa Plaušas Nieres
Dobais orgāns Žultspūslis Tievā zarna Kunģis Resnā zarna Urīnpūslis
Pieci “vārti”AcisMēleMuteDegunsAusis
Forma Gara Trīsstūraina Kvadrāta Apaļa Nepareiza

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru